tDCS, of transcraniële gelijkstroomstimulatie, is een niet-invasieve en pijnloze neuromodulatietechniek voor de hersenen die een laag-intensieve galvanische stroom op de hoofdhuid (transcraniaal) aanbrengt om specifieke gebieden van de hersenen te stimuleren.
Het gebruik van tDCS heeft aanzienlijke wetenschappelijke onderbouwing, oorspronkelijk afkomstig uit de psychiatrie en psychologie. In de afgelopen jaren heeft het erkenning gekregen als een toepasbare techniek in de fysiotherapie, met substantiële bewijs in de gebieden van pijn en motorische stoornissen.
Onder de voordelen van tDCS zijn de vermindering van medicijngebruik en snellere hersteltijden. Het heeft ook aangetoond de effecten van andere klinische technieken, zoals percutane elektrolyse, percutane neuromodulatie en therapeutische oefeningen, te verbeteren wanneer het in combinatie wordt toegepast.
Toepassing van de techniek
De toepassing van tDCS is eenvoudig. Elektroden worden op een specifiek gebied van de schedel geplaatst, afhankelijk van de corticale gebieden die in elk geval moeten worden gestimuleerd, waardoor de stroom naar de patiënt wordt overgedragen.
Er zijn verschillende protocollen voor de toepassing van de tDCS-techniek. Strikt gebaseerd op wetenschappelijk bewijs, passen we de stroomsterkte aan die moet worden toegediend en het gebied van de schedel waar de elektroden zullen worden geplaatst, afhankelijk van het type pathologie dat wordt behandeld.
Met tDCS kunnen we specifiek het hersengebied targeten dat we willen behandelen, waardoor we pathologieën in verschillende medische specialismen kunnen aanpakken.
Transcraniële elektrische stimulatie is een revolutionaire techniek die niet-invasieve neuromodulatie van de hersenen als een primaire behandeling positioneert, voordat meer invasieve opties worden overwogen, en het is een perfect therapeutisch complement voor patiënten met chronische aandoeningen die resistent zijn tegen conventionele behandelingen.
Effecten van tDCS op Patiënten
tDCS-behandeling genereert een verandering in het membraanpotentieel van corticale neuronen, waarbij dit potentieel wordt verhoogd of verlaagd, afhankelijk van de anode- of kathode-effecten van de elektroden.
Transcraniële stimulatie heeft het vermogen om neuronale plasticiteit bij patiënten te bevorderen, wat betekent dat het neuronen in staat stelt zich zowel anatomisch als functioneel te regenereren en nieuwe synaptische verbindingen te vormen.
Voordelen van de tDCS Techniek
Aandoeningen die Behandeld Kunnen Worden
Tegenwoordig is de tDCS-techniek een zeer effectieve therapeutische tool voor het behandelen van aandoeningen in verschillende medische vakgebieden.
Deze gebieden omvatten:
Raadpleeg Ons Over Uw Specifieke Geval
De typische toepassing van de techniek omvat 10 sessies over een periode van 2 tot 3 weken, met elke sessie die 20 minuten duurt. De techniek kan worden gecombineerd met andere therapieën om de effecten verder te versterken.
Copyright © 2024 Weheal - Todos los derechos reservados.
Zimmer's high-energy inductive therapy offers a natural and non-invasive treatment for pain management and the recovery of musculoskeletal injuries. It is effective for conditions such as neck pain, painful shoulder, sciatica, carpal tunnel syndrome, and rheumatoid arthritis. Additionally, it accelerates the healing of fractures and bone edema. Without the need for medications or prior preparations, it allows for comfortable and personalized treatment.
Este Sitio Web utiliza cookies propias y de terceros para conocer datos de tu navegación, ofrecerle anuncios personalizados y medir su rendimiento. Además, compartimos la información con nuestros colaboradores de publicidad y análisis web, quienes podrán utilizar la información recopilada y combinarla con otra información que les haya proporcionado.Además, compartimos la información con nuestros colaboradores de redes sociales, publicidad y análisis web, quienes podrán utilizar la información recopilada y combinarla con otra información que les haya proporcionado. Para aceptar su uso puede hacer click en el botón ACEPTO.